• 1
 ≫ 

Iznenađenje? Ovo su najčitaniji britanski mediji

 ≫ 

Cifre su pokazale da publika i dalje traži kvalitetan novinarski sadržaj, bar u Britaniji. Istovremeno, i oglasi se polako vraćaju na TV

  • 1
Newspapers Britanske Novine

Foto: Reprint

Nove cifre o poslednjem tromsesečju otkrile su da je Mail najčitaniji u Velikoj Britaniji, sa mesečnim dometom od gotovo 31 milion ljudi.

Brojevi koje je objavila kompanija za merenje publike (PAMCo), pokazuju da su Daily Mail, Mail on Sunday i MailOnlineDejli za dnevne i mesečne korisnike u digitalnom i štampanom obliku, najčitaniji, sa više od 30 miliona čitalaca mesečno, a slede ih The Sun (29.197 miliona) i The Sun on Sunday (27.178 miliona).

Među ostalim popularnim brendovima, gde su The Mirror i Sunday Mirror imaju po oko 24 miliona čitalaca, a slede Metro, ​​The Evening Standard i The Daily Star.

Ostali naslovi na srednjem tržištu The Express and the Sunday Express koji imaju oko 20 miliona čitalaca mesečno.

Guardian je najčitaniji od "kvalitetnih“, sa 25 miliona čitalaca, a slede Telegraph (22,7 miliona) i Independent (19,5 miliona). The Scotsman (2,533 miliona) je najbolje čitani regionalni portal, a sledi ga The Yorkshire Post (1,228 miliona).

Oba su popularna publici od 15 do 34 godine, a slede ih Daily Mirror i Guardian. Za one od preko 35 godina, kvalitetni brendovi udvostručuju mesečno čitanje u odnosu na mlađu publiku, ali Daily Mail i Sum ostaju dominantni.

Domaćinstva sa decom takođe imaju tendenciju da odaberu The Mail, The Sun i Mirror.

- To je dokaz našeg uverenja da još postoji stvarna želja i apetit za kvalitetnim novinarstvom i vernost naših izuzetno lojalnih čitalaca koje svakodnevno želimo da inspirišemo, vodimo i izazivamo - rekao je Geordie Greig, urednik Daily Mail-a.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    31. jul 2019 | 17:10

    Mi u nasim medijima pretezno poslednjih dana govorimo o aferi prisluskivanja, a Kembridz Analitika je zapravo kreirala pakao kroz koji svet trenutno prolazi. Srbija je ogolila istinu i sada mirno moze da posmatra propast onih koji su eksperimentalnim metodama dobili bas ono sto su zasluzili na visokim mestima moci. Uz to zadrzavajuci osvojeno pravo da se poigrava sa tvorcima nove realnosti.I to relaksirano, iz bozanske da ne kazem i hulim, Bozje perpektive.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>