• 8

Država daje od 2.000 do 3.000 evra u zamenu starih automobile za nove

Ne može onaj kop želi automobil od 40.000 evra da dobije i pomoć

  • 8

Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši je najavio subvencije od 2.000 do 3.000 evra za građane koji žele da zamene svoj stari automobil novim.

Kako je najavio, kriterijumi za dobijanje subvencije za novi automobil još nisu precizirani, ali će biti bazirani na prihodima u porodici, prenosi portal Plusinfo.

Kako je pojasnio, "nelogično je da neko kupi automobil koji vredi 30.000 ili 40.000 evra, a da dobije subvencije". Bekteši je rekao da je ovo jedna od mera koje predviđa novi Zakon o motornim vozilima, usvojen u Sobranju Severne Makedonije.

Zakon prema ministrovim rečima predviđa i subvencije za ugrađivanje pogona na alternativna goriva, pa se ne odbacuje mogućnost da ovom merom budu obuhvaćeni i oni koji su ugradili plinski pogon.

VIDEO: Da li bi ste dali 40 hiljada evra za Bavarsku proizvodnju motora?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    Nemacka ima subvencije za stare automobile i vaze za sve a ovde na balkanu prepisu zakon kao da bude evropski ali obavezno nesto izostave ako neko hoce da kupi nov auto treba da ima subvenciju bez obzira na cenu nazalos za devedeset posto nas je to samo san

  • Cvrle

    Dok je u drugim drzavama sve regulisano vezano za automobile kod nas je usvojen zakon da ne mozes uvezes auto ako broj motora na bloku nije citljiv ili ako je korozija na njemu.Pa to je potrosni materijal i umesto da se zakonom regulise da u saobracajnoj dozvoli ni ne treba da ima broj motora kao u svim zemljama EU mi moramo uvek da' kaskamo".

  • Igor

    Pa tako i treba da se subvencionise prelazak tj ugradnja tng ili cng uredjaja jer ako im je zaista stalo do ekologije onda trebaju to i da nagradjuju, a ne da se jos duplira cena atesta! Jer svako zna da najmanju emisiju co2 izbacuju motori sa pogonom na tng i cng

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke