• 27

Vučić: Bićemo najmoćniji proizvođač guma u svetu

U Srbiji posluju i Mišlen i Linglong

  • 27

Srbija će sa dolaskom Tojo tajera postati najmoćniji proizvođač guma u svetu, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ta japanska kompanija planira i dodatne investicije.

Vučić je rekao da se cela Inđija raduje toj investiciji japanskog giganta, koji će samo u prvoj fazi uložiti 400 miliona evra i zaposliti 523 ljudi.

Istakao je da Tojo planira još dve faze ulaganja, ali da ne može o tome da govori, pošto je to na kompaniji da saopšti.

- To su premijum gume koje svi koriste u svetu. Imamo u Srbiji već velike proizvođače guma kao što su Mišlen i Linglong, tako da ćemo postati najmoćniij prozvođač guma u svetu - rekao je Vučić za Pink televiziju.

Tojo će u Inđiji otvoriti prvu fabriku u Evropi, napomenuo je predsendik Srbije i istakao da je veoma srećan zbog te investicije pošto je sa japanskim investitorom razgovrao tri godine, kao i da su oni dolazili 29 puta Inđiju.

Ta opština će zbog toga imati više prihoda za puteve, kanalizaciju i druge infrastrkturne projekte.

Takođe, predsednik navodi da će u Tojo tajeru plate biti za oko 60 odsto više nego prosečne u Srbiji.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marti

    Bravo! Bicemo poznati po najprljavijoj industriji. U sred ravnice gde je obradiva zemlja pravi se fabrika guma. Zasto? Vrlo moguce zato sto su kod nas zakoni o zastiti zivotne sredine tek u povoju. Bilo gde u Evropi bi investitora vise kostao sistem za preciscavanje nego za proizvodnju. U Srbiji sve moze!

  • Sale

    El ce da prave i gumene opanke bre????

  • Jeretik

    Valjda, bićemo jeftina radna snaga kod najvećeg proizvođača....?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke