• 12

Mihajlović: Koridor 10 nije smeo da pukne

Ubuduće će se raditi analize

  • 12

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama biti urađene analize o realizaciji izgradnje kompletnog Koridora 10 i istakla da naprsline na auto-putu u Grdeličkoj klisuri nisu smele da se dogode.

- Znam svaki metar ovog auto-puta, poznajem svakog od izvođača i šta su sve uradili da bismo završili ovaj veliki projekat. I nisam spremna da bilo koga optužim ili najavljujem istrage protiv bilo koga dok se ne završi izveštaj stručnjaka kako je do ovog došlo. Sve naprsline su već sanirane o trošku izvođača radova - istakla je Mihajlović.

Ona je navela da će, nakon što se završi izgradnja, biti urađena ozbiljna analiza, jer je, dodaje, bilo mnogo problema u realizaciji, a i sama izgradnja je predugo trajala.

- Ta analiza i informacije treba da posluže i za neke druge državne organe - rekla je Mihajlović, a prenosi ministarstvo u saopštenju.

Ona je rekla da je tokom izgradnje Koridora 10 bilo puno problema, od toga da neke prethodne vlade nisu na vreme uradile projekte i završile eksproprijaciju, zbog čega su stizali odštetni zahtevi.

- Danas se više ne radi tako, i svaki projekat koji počinjemo u potpunosti je spreman, i kad je reč o tehničkoj dokumentaciji, i o eksproprijaciji - rekla je Mihajlović.

VIDEO: Mihajlović se sastala sa radnicima Koridora 10

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koridor

    pa došlo je tako što uglavnom potrebna i obavezna ispitivanja nisu urađena a stopostotno su naplaćena , to je jasno svima. umesto 100 bušotina urađeno 20, naplaćeno svih 100, lova podeljena a brdo kliza, put puca i nikom ništa. Čovek iz Koridora se pojavi pre neko veče na tv izlupeta se i teraj dalje. Još će biti nagrađen za gotov put pre roka

  • Драган

    Докле ће нестручњаци упропашћивати Србију ?То исувише дуго траје - од 1945.ДО К Л Е?

  • Draga

    Kvalitetno uradjeno !!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke