Finansijska policija "lovi" kinesku testeninu po Beču, vlasnici se kunu da samo prave zalihe

Pokušao je da se opravda time da samo voli testeninu

Vlasnici kineskih restorana u Beču moraju da strepe, jer je Finansijska policija najavila kontrolu svih azijskih restorana u gradu zbog sumnje da neki koriste ilegalno proizvedenu punjenu testeninu.

U ponedeljak je finansijska policija u jednom stanu u Beču otkrila ilegalnu fabriku za proizvodnju punjene kineske testenine. U stanu su pronađena dva puna zamrzivača punjene testenine, koja je bila namenjena za prodaju.

Najpre je vlasnik stana tvrdio da se radi o ličnim zalihama, pošto voli da jede ovaj kineski specijalitet, ali mu to finansijska policija nije poverovala.

Analiza pronađene testenine, kako je objavila nadležna služba, pokazala je da se radi o kvalitetnom mesu koje je korišćeno za ovaj kvalitetan proizvod.

Zbog sumnje da su kineski restorani u Beču kupovali iz ove ilegalne proizvodnje jedan od najčešće naručivanih specijaliteta, Finansijska policija je najavila da će narednih dana „posetiti“ svih 535 azijskih restorana u gradu.

Kako je navedeno, tražiće da im vlasnici restorana i imbisa pokažu punjenu testeninu koju koriste, a ako postoji povod za sumnju, daće ih na analizu.

Na osnovu recepta koji se koristi, nadležne vlasti smatraju da će moći da dokažu da neko koristi tu testeninu u svom restoranu, a ako to dokažu, sledi "paprena kazna“.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Beč, kineske testenine, Testenine

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • M
    M-78

    Sa kojim se oni problemima suocavaju....blago njima