• 6

Rastu tenzije između Pekinga i SAD: Kina prestala da kupuje poljoprivredne proizvode iz Amerike

Peking tražio od državnih preduzeća da suspenduju sav uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda usred rastućih trgovinskih tenzija sa SAD-om

  • 6

Kineske kompanije prestale su da kupuju poljoprivredne proizvode iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a Peking razmatra uvođenje carina na svu američku poljoprivrednu robu nakon 3. avgusta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine, prenosi Rojters.

- Odgovarajuće kineske kompanije obustavile su kupovinu američkih poljoprivrednih proizvoda - saopštilo je Ministarstvo, ne navodeći vrednost uvoza koji podleže carinama.

Saopštenje Ministarstva dolazi nakon izveštaja kineskih medija, uključujući agenciju Sinhua, o mogućim novim carinama na američke poljoprivredne proizvode.

Ranije je agencija Blumberg, pozivajući se na svoje izvore, saopštila da je Peking tražio od državnih preduzeća da suspenduju sav uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda usred rastućih trgovinskih tenzija sa SAD-om, pri čemu državni poljoprivredni giganti trenutno odugovlače sa sprovođenjem tih naloga u očekivanju daljih trgovinskih pregovora.

Prošlog četvrtka, dan nakon što su dva ekonomska giganta završila trgovinske pregovore u Šangaju, predsednik SAD Donald Tramp objavio je da planira da uvede carine od 10 odsto na 300 milijardi dolara kineskog uvoza počevši od 1. septembra, optužujući Peking da nije ispunio obećanje o kupovini "velike količine" poljoprivrednih proizvoda iz SAD, uprkos činjenici da je pristao da to učini na Samitu G20 u Osaki krajem juna.

(Telegraf.rs/Sputnik.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa paris

    Kini treba prodavati sve samo zemju ne

  • Geras

    I da je Srbija sad pametna da prodaje Kini naše proizvode i izvučemo se iz bede

  • DRagutin

    Neko ovde opasno gubi kompas ! Ali dobro, sto bi se reklo u nasem narodu, DOK SE NEKOME NE SMRKNE, DRUGOME NE SVANE... !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke