• 1

Ko u Srbiji snimi TV seriju vrednu 300.000 evra, država mu vrati 75.000

Vlada Srbije donela uredbu o podsticajima za investitore koji snimaju u našoj zemlji

  • 1

Vlada Srbije donela je uredbu o podsticajima za investitore koji u Srbiji prave igrane, animirane i TV filmove, serije, dokumentarni film i TV program i druga audiovizuelna dela, piše portal Novaekonomija.rs.

Da bi se kvalifikovao za podsticaje, potrebno je da u svrhu proizvodnje investitor u budžetu produkcije nameni sredstva za realizaciju projekta u Srbiji u iznosu većem od 300.000 evra za igrani ili TV film.

Ukoliko pravi TV seriju potrebno je da nameni više od 300.000 evra, s tim da iznos sredstava namenjen za realizaciju po epizodi ne može biti manji od 100.000 evra.

Za animirani film, audio i/ili vizuelnu postprodukciju audiovizuelnog dela treba da izdvoji više od 150.000 evra, za namenski film isto toliko, a za dokumentarni film i TV program 50.000 evra.

Podsticajna sredstva dodeljuju se putem povraćaja 25 odsto kvalifikovanih troškova proizvodnje audiovizuelnog dela ostvarenih u Srbiji, navodi se u uredbi.

Pod uslovom da investitor potroši više od pet miliona evra u Srbiji, podsticaji će iznositi 30 odsto kvalifikovanih troškova.

Podsticajna sredstva koja se dodeljuju za namenski film dodeljuju se u iznosu od 20 odsto troškova, s tim da ukupan iznos odobrenih sredstava koja se dodeljuju u toku tri uzastopne fiskalne godine ne prelazi propisani maksimalni iznos državne pomoći male vrednosti.

(Telegraf.rs/Novaekonomija.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    7. avgust 2019 | 13:00

    "Game of trône" je jedna od najboljih serija, osim glupog kraja. Za jednu takvu seriju su 300,000€ sitnica, što znači da za tako nešto Srbija je jadna i bedna, i ne samo Srbija, već i mnoge druge mnogo bogatije zemlje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>