• 0

Rajaner zatvara bazu u Portugaliji, sindikat najavio štrajk

Sindikat kabinskog osoblja je za period od 21- 25. avgusta zakazao štrajk

  • 0

Irska niskotarifna avio-kompanija Rajaner je odlučila da od sledeće godine zatvori svoju bazu na Međunarodnom aerodromu Faro na jugu Portugalije, što će rezultirati gubitkom od najmanje 120 radnih mesta.

To je danas saopštio sindikat kabinskog osoblja, koji je za period od 21- 25. avgusta zakazao štrajk.

Rajaner je u obaveštenju sindikatu o zatvaranju baze iz koje leti deset njegovih aviona tokom letnjeg perioda, naveo da je ta odluka posledica sveobuhvatnijih planiranih rezova usled slabije zarade avio-kompanije, prizemljenja Boingovog aviona "737 max" i zabrinutosti zbog Bregzita, izjavio je predsednik SNPVAC Fernando Gandra.

Ryanair, Irska avio kompanija Rajan er, avion

Foto: Tanjug/AP

- Trenutak nam se čini krajnje čudnim jer dolazi samo nekoliko dana uoči našeg štrajka u Portugaliji i u uslovima kada kompanija govori zaposlenima da je broj putnika porastao za devet odsto u julu u odnosu na godinu ranije - dodaje šef sindikata.

Portparol Rajanera nije želeo ni da potvrdi ni da negira zatvaranje baze, ali je rekao, kao što je ranije najavljeno, da će "brojne baze Rajanera biti ukinute ili zatvorene ove zime", uglavnom zbog kašnjanja u isporuci do 30 Boingovih aviona "737 max".

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>