• 2

Gigantu odvezane pertle: Akcije "Adidasa" pale zbog očajnih rezultata prodaje

Nemački proizvođač sportske opreme očekuje oporavak u drugom polugodištu 2019.

  • 2

Nemački proizvođač sportske opreme "Adidas" izvestio je danas o razočaravajućim prodajnim rezultatima u drugom kvartalu, ali je potvrdio da očekuje oporavak u drugom polugodištu, nakon što je zaustavljen pad prodaje u Evropi.

Akcije "Adidasa", koje su se poslednjih nedelja oporavile u nadi da će kompanija možda poboljšati svoje prognoze, pale su rano jutros za više od jedan odsto, prenosi agencija Rojters.

Prihodi kompanije od prodaje porasli su u drugom kvartalu za četiri odsto na 5,51 milijardu evra, što je nešto niže u odnosu na prosečna predviđanja analitičara od 5,54 milijarde evra.

- Suočićemo se sa ubrzanjem prodaje u trećem i četvrtom kvartalu. Dakle, vrlo smo zadovoljni rezultatima - poručio je direktor kompanije Kasper Rorsted za CNBC.

U "Adidasu" su uvereni da će prodaja porasti u drugom polugodištu, zbog čega su potvrdili prognozu povećanja prihoda za 2019. godinu između pet i osam procenata, i neto dobit od između 1,88 i 1,95 milijardi evra.

Takođe, prodaja brenda "Ribok" (Reebok), koji je u vlasništvu Adidasa, porasla je za tri odsto, posebno u Severnoj Americi, gde je taj brend registrovao rast od deset odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>