Brnabić: Uskoro otvaranje integrisanih graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, Albanijom i BiH

Premijerka je to najavila na današnjem sastanku sa predstavnicima udruženja metalske i hemijske industrije Privredne komore Srbije, kome je prisustvovao i predsednik PKS Marko Čadež

Integrisani granični prelaz sa Severnom Makedonijom biće uskoro otvoren, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da će uskoro takvi prelazi biti uspostavljeni i sa Albanijom i Bosnom i Hercegovinom.

Premijerka je to najavila na današnjem sastanku sa predstavnicima udruženja metalske i hemijske industrije Privredne komore Srbije, kome je prisustvovao i predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež je, kako je sapštila Vlada Srbije, rekao da integrisani granični prelazi, kakav će uskoro biti uspostavljen sa Severnom Makedonijom, značajno olakšavaju neometani prelaz robe u Srbiju i iz zemlje,

Skupština Srbije je krajem jula usvojila Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkih kontrola na graničnom prelazu za međunarodni drumski saobraćaj Preševo-Tabanovce.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Albanija, Ana Brnabić, BiH, Bosna i Hercegovina, Premijerka Srbije, severna makedonija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (3)
Poređaj komentare:
  • Z
    Zika

    Decko,ne lupaj

  • T
    Tt

    Voleo bih da otvorimo integrisane granicne prelaze i sa Albanijom ali bih I voleo da premijerka Brnabic objasni kako ce to da uradi.