• 4

Ulcinj budući grad lososa, a grade i sportski aerodrom kao i rizort

Predsednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić najavljuje do kraja godine gradnju fabrike za uzgoj lososa

  • 4

Predsednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić najavljuje do kraja godine gradnju fabrike za uzgoj lososa, a u potrazi su za investitorom koji će graditi turistički kompleks na brdu Mavrijan kod Valdanosa, čija će vrednost biti više stotina miliona evra.

Imamo projekat koji je vredan 130 miliona evra, imamo investitora. To je fabrika za uzgoj lososa na Port Mileni i ujedno gradnja aerodroma u Ulcinju koji će biti sportski, pa onda za kargo avione, da bi se taj losos dopremao do Rima pa onda bio distribuiran dalje. Tu bi se zaposlilo 500 ljudi, rekao je Nrekić.

Investitor je spreman, u toku je pripremna faza projekta, a procene su da bi gradnja mogla da počne do kraja godine.

Nrekić veruje i da će lokalna uprava najjužnije crnogorske opštine naći investitora i za gradnju turističkog kompleksa sa pet zvezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa.

Losos, lov na losose Printskrin: Youtube/ Web video

Prema njegovim rečima, taj projekat vredan je od 600 miliona do milijardu evra.

Tu su predviđeni bungalovi, tri hotela i kazino hotel, marina sa 147 vezova, heliodrom. To bi bio jedan rizort koji bi pospešio turizam kod nas, a Ulcinj i Crna Gora bi bili prepoznati u svetu, rekao je Nrekić.

Zadovoljni su u lokalnoj upravi i ovogodišnjom turističkom sezonom. Kažu da je gostiju više nego lane, a očekivanja prvog čoveka opštine su i da će prihodi od boravišnih taksi ove godine biti veći.

Nrekić navodi i da nema razvoja grada bez dobre infrastrukture. Uskoro počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže, a novac je obezbeđen kreditom kod KV banke za koji je garanciju dala Vlada Crne Gore.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeja

    12. avgust 2019 | 11:00

    Dzabe vam sve kad vam je grad pun siptarije ..tj kosovskih arnauta

  • xxy

    12. avgust 2019 | 12:13

    Na Aljasci je pomor lososa zbog velike temperature a on hoce u Ulcinj da gaji losose u Porto Milena, barustina puna fekalija. Losos trazi cistu i hladnu vodu.

  • Gndb

    12. avgust 2019 | 11:37

    Ulcinj je buduci cisto Albanski gard.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>