• 1
 ≫ 

"Za Novi Sad iz investicionog plana 127 miliona evra"

 ≫ 

U planu je izgradnja tri mosta, kao i rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" i Spensa

  • 1
Novac, Evri, Placanje Foto: Pixabay.com

Gradonacelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će Novi Sad iz novog investicionog plana dobiti 127 miliona evra i najavljuje da se planira izgradnja tri mosta, kao i rekonstrukcija stadiona "Karađorđe" i Spensa.

Vučević je rekao da će biti nastavljena gradnja vodovodne i kanalizacione mreže u delovima grada u kojima nedostaje zbog, navodi, neulaganja i neplanskog širenja prethodnih decenija.

Planirana je i izgradnja centralnog prečistača otpadnih voda po najvišim evropskim standardima i dalje obnavljanje putne infrastrukture.

- Pripremamo projekte izgradnje mosta koji bi spojio bulevar Evrope sa sremskom stranom, dva pešačko-biciklistička mosta, izgradnju podzemnih garaža, rekonstrukciju stadiona ''Karađorđe'' i Spensa" - rekao je Vučević.

Naveo je da se završavaju i pristupne saobraćajnice oko novog Žeželjevog mosta, preko kojeg će prelaziti brza pruga Beograd-Budimpešta.

VIDEO: Otkriven spomenik kralju Petru Prvom

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>