• 5

Koliko košta Grenland?

Suma je određena na osnovu godišnjih troškova Kopenhagena na izdržavanje autonomije

  • 5

Američki predsednik SAD Donald Tramp planira da predloži Vladi Danske 600 miliona dolara godišnje za predaju autonomije Grenlanda.

Prema informacijama "Vašington posta", suma je određena na osnovu godišnjih troškova Kopenhagena na izdržavanje autonomije. Pritom, nije saopšteno koliko dugo je planirano da budu vršene isplate.

Između ostalog, 2017. godine ministar finansija Kristin Ensen je ocenio rashode od 4,3 milijardi kruna godišnje, što se može uporediti sa sumom koju su saopštili u SAD.

Osim toga, američki činovnici su razgovarali o mogućnosti dodatnih paušalnih isplata Danskoj, kako bi je stimulisali da potpiše sporazum.

Prošle nedelje je objavljeno da Tramp razmatra mogućnost kupovine Grenlanda. U Danskoj su se iznenadili idejom američkog predsednika, dok je vlada ove autonomne oblasti to odbacila. Jutros je saopšteno da je zbog toga američki lider odložio posetu Kopenhagenu.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    Voli Tramp da gleda kako se otapa led😂😂😂😂

  • Vcc

    Velik novac je u pitanju ,treba razmisliti

  • Pista

    Otkrili ameri nekakvo bogatstvo ispod leda a led se otapa pa eto treba uzeti to sta god da je ali mislim da ni danci nisu sisali veslo niti pali sa marsa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke