• 0
 ≫ 

Aerodrom u jednoj državi se toliko dopao Rotšildu da je morao odmah da ga kupi

 ≫ 

Kišnjevski aerodrom je bio pod koncesijom

  • 0
Moldavija

Foto: Pixabay

Novi vlasnik međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu, postao je Nejtan Rotšild, predstavnik dinastije Rotšild, koja se bavila bankarstvom i ulaganjem od kraja osamnaestog veka.

Ovo je i potvrdio Aerodrom u svom saopštenju. U informacijama se navodi da je međunarodni aerodrom u Kišinjevu "ostavio impresivan utisak na gospodina Rotšilda". Magazin Forbs procenio je lično bogatstvo Nejtana Rotšildana na milijardu dolara.

Kisinjevski aerodrom je 2013. dat na koncesiju kompaniji Avia Invest. Prema dostupnim podacima, kompanija Rotšild je za investiranje u nekretnine NR Investments stekla 95 odsto akcija kompanije. Iznos transakcije nije naveden.

Savetnica premijera Moldavije, Kristina Bujor, rekla je da za sporazum nije potrebna saglasnost vlasti, jer to nije predviđeno sporazumom o koncesiji. U Moldaviji skandal oko prebacivanja aerodroma u Avia Invest trajao je godinama. Tužilaštvo insistira na tome da pokrene krivični postupak protiv više visokih moldavskih zvaničnika zbog navodnih kršenja koncesija na aerodromu.

Između ostalog, postoje sumnje u proneveru državne imovine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>