• 0
 ≫ 

Tužno leto za bankare, otkaz za još 500

 ≫ 

Banka se na takav potez odlučila jer nastoji da smanji troškove i zadrži konkurentnost.

  • 0

Franucka banka BNP Pariba planira da ukine oko 500 radnih mesta u svom odeljenju za poslovanje sa hartijama od vrednosti u Francuskoj, izjavio je jedan predstavnik sindikata.

Najveća francuska banka je saopštila da će ukidanje svih radnih mesta biti realizovano kroz proces dobrovoljnih odlazaka u naredne tri godine.

Pojedine radne pozicije biće preseljene u Portugaliju, rekao je Žoel Debos iz sindikata SNB u banci BNP Pariba.

- Ovakav potez deo je nastojanja da se očuva konkurentnost poslovanja BNP Pariba sa hartijama od vrednosti, koje se suočava sa sve većim pritiskom globalne konkurencije i niskim kamatnim stopama - navodi se u saopštenju banke.

Banka BNP Pariba je u februaru, nakon slabog četvrtog tromesečja, najavila plan smanjenja troškova u iznosu od 350 miliona evra u svom odeljenju za korporativno i investiciono bankarstvo.

Poslovni rezultati banke su se, međutim, poboljšali u prvoj polovini ove godine, ali Jan Žeradin, šef odeljenja za korporativno i investiciono bankarstvi, tvrdi da će poslovanje i dalje biti pod pritiskom.

VIDEO: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>