• 0
 ≫ 

Prada i Guči praviće cipele u Somboru

 ≫ 

Italijani plac platili 460 dinara po kvadratu

  • 0

Italijanska kompanija "Progeti” (Progetti) kupila je tri parcele u Industrijskoj zoni Sombora, na kojima će graditi nove pogone za proizvodnju delova za obuću.

Prošlog meseca su odbornici Skupštine grada Sombora doneli odluku o otuđenju parcele od 4,3 hektara u Industrijskoj zoni, blok 103, povodom pisma o nameri te italijanske kompanije da izgradi kompleks za proizvodnju obuće. Na osnovu te odluke, Italijani su tri parcele površina 11.732 kvadratna metra, 5.584 i 26.754 kvadrata izlicitirali po početnoj ceni od 20.272.200 dinara, odnosno 460 dinara po kvadratu.

Ta kompanija je osnovana 2001. godine, na inicijativu braće Romana i Enrika Rosija, a firma se bavi proizvodnjom poluproizvoda (gornjih delova obuće) i gotove obuće za najveće svetske modne kuće kao što su "Guči”, "Prada”... Proizvodnja U Srbiji se već obavlja u tri objekta u vlasništvu te firme, u Somboru, Vladimircima (zona Šapca) i Vršcu.

Ista kompanija je već u Industrijskoj zoni Sombora kupila parcelu na kojoj je započela proizvodnju obuće za mnoge svetski poznate brendove.

"Prada” se već proizvodi u Srbiji, oko 75.000 pari cipela godišnje, u fabrici u Vršcu, odakle se cipele distribuiraju širom sveta s etiketom "Made in Serbia”. Ta italijanska kompanija pravi i obuću, ili delove za nju, za "Guči”, "Luj Viton” i neke druge poznate brendove, tako da se na policama evropskih radnji za veliki novac prodaju cipele i patike koje su napravili srpski radnici.

VIDEO - Vučić: "Toyo tires" dolazi u Srbiju, prva faza investicije 390 miliona evra

(Telegraf Biznis/Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>