• 0
 ≫ 

Kompaniji koja posluje u Srbiji ugrožen posao za BMW jer kasni obilaznica

 ≫ 

Prema sporazumu sa državom i opštinom Slovenska Bistrica, izgradnja obilaznice od 1.340 metara trebalo je da počne u februaru, ali novca nema.

  • 0

Ove godine nema novca za izgradnju zapadne obilaznice na Slovenskoj Bistrici, rečeno je u tamošnjoj Direkciji za infrastrukturu (DRSI), a ta obilaznica važna je za Impol, slovenačkog proizvođača aluminijuma, koji uspešno dobija nove poslove, uključujući BMW i Samsung.

Da bi mogli da ih obave, potrebni su im novi kapaciteti i bolji elektroenergetski kabal koji bi trebalo da se postavi ispod nove obilaznice.

Međutim, gradnja obilaznica se komplikuje, pišu regionalni mediji.

Procenjeno je da je obilaznica koštala 8,2 miliona evra. S druge strane, Impol koji se već nekoliko godina svrstava među deset najvećih slovenačkih izvoznika, godišnje za poreze i doprinose plati 30 miliona evra. Obilaznica će se finansirati iz budžeta, a Impol će finansirati kabal, koji je procenjen na 730.000 evra.

Dodana vrednost Impolovih novih proizvoda za BMW-ove električne modele dva do tri puta je veća od njihovog prosečnog proizvoda. Za nemačkog proizvođača vozila proizvodiće prerađene aluminijske šipke koje će BMW ugraditi u karoseriju električnih automobila i hibrida. Ovi modeli dolaze na tržište 2021. godine, tako da su obilaznica i novi kabal za električnu energiju potrebi što pre.

Inače, nije bilo lako, niti brzo, dobiti posao za velikog proizvođača automobila, podsećaju slovenački mediji.

Impol je najveći proizvođač aluminijskih proizvoda na Balkanu, a ima filijale i u Srbiji.

VIDEO: "Miloš Veliki" spreman za saobraćaj

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik/Finance)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>