• 1
 ≫ 

Šta se to desilo s Masterkard karticama i ima li opasnosti po korisnike u Srbiji?

 ≫ 

Problem je ograničen na platformu programa lojalnosti "Priceless Specials“ u Nemačkoj i nema opasnosti po korisnike u Srbiji

  • 1

Masterkard je priznao da je "moguće" da je curenjem podataka oko 90.000 kupaca zahvaćen i broj njihove platne kartice s kojom su se pretplatili na bonus program "Prajsles spešals".

Procesom su zahvaćeni popisi s kompletnim brojevima platnih kartica, preneli su mediji, a mi smo zatražili i njihovo objašnjenje:

- Ranije ove nedelje smo obavešteni o problemu sa jednim od naših dobavljača u okviru platforme za program lojalnosti "Priceless Specials“ u Nemačkoj. Ovaj incident ni na koji način nije povezan sa mrežom platnih transakcija kompanije Mastercard i nijedan sigurnosni sistem kompanije Mastercard nije narušen ili ugrožen na bilo koji način, već je ograničen na platformu programa lojalnosti "Priceless Specials“ u Nemačkoj - rekli su nam u kompaniji.

- Privatnost i sigurnost shvatamo izuzetno ozbiljno i zato smo obustavili rad "Priceless Specials“ platforme u Nemačkoj čim smo saznali za slučaj - rekli su nam u Masterkardu.

U ovoj kartičarskoj kompaniji savetuju korisnicima kartica da pregledaju njihove mesečne izveštaje i da obaveste banku izdavaoca kartice o svim troškovima koje ne prepoznaju ili koji mogu biti sumnjivi.

- Masterkard u potpunosti sarađuje sa nadležnim organima za zaštitu podataka tokom istrage ovog slučaja - rekli su u kompaniji.

Podsetimo, u prvim spiskovima, koji su postali poznati u poneđeljak, brojevi su bili neprepoznatljivi, osim poslednje četiri i prve dve cifre, ali pridruženi datum isteka i kontrolni broj na poleđini kartice nisu bili deo curenja podataka. Tako se brojevi kompromitovanih kartica ne mogu direktno koristiti za kupovinu na Internetu jer je sporan datum isteka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>