• 2
 ≫ 

Prava istina o hrani iz fast fuda: Burger nikad ne truli, evo zbog čega

 ≫ 

Hrana je u potpunosti isušena i njoj nedostaje voda koja je neophodna da bi se razvili mikrobi

  • 2

Ako ste ljubitelj brze hrane, posebno one koja nastaje u restoranima Mekdonaldsa verovatno ste se pitali kako ista ta hrana izgleda kada ostane neiskorišćena nekoliko dana ili čak i meseci. Godinama, na internetu kruže različiti snimci i svedočenja kupaca koji navode da njihova hrana iz Mekdonaldsa ne truli. Zašto je to tako - postoji objašnjenje.

Kako piše "Biznis insajder", stvar uopšte nije komplikovana i postoji savršeno jasno objašnjenje zašto burger koji smo kupili pre dva meseca jednostavno nije istrulio.

- Realnost je da su burgeri, pomfrit i piletina kao i sva druga hrana i da, istrule ako se drže u određenim uslovima - rekao je doktor Kit Variner, direktor kancelarije za nauku o hrani pri Univerzitetu Gvelf u Kanadi.

A evo i objašnjenja.

Postoje brojni snimci u kojima se tvrdi da hrana iz Mekdonaldsa ne truli ni posle određenog dužeg perioda i da je razlog za to jer je ispunjena različitim hemikalijama. Ipak, to je hrana kao i svaka druga. Mikrobima, koji prouzorkuju truljenje, potrebma je voda, hranljivi sastojci, toplota i vreme za razvijanje. Ako oduzememo nešto od toga - onda oni neće moći da rastu, a tako i da zagađuju hranu.

Hrana iz Mekdonaldsa je u procesu proizvodnje u potpunosti isušena, u njoj se ne nalazi voda potrebna za proces truljenja.

Pogledajte video: Gurmanska i holesterolska atomska bombetina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    27. avgust 2019 | 12:45

    Realno ,jedna tradicionalna beograddska pljeskavica od soje i leda je ukusnija i jeftinija, a to se racuna. Jos kad narokas luka i ljutog!

  • Тодорић

    27. avgust 2019 | 15:22

    А ја мислила да га држе у формалну!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>