• 5

Vozači u Pančevu traže platu od 70.000 RSD, prete blokadom

Vozači pančevačkog prevoznika traže veće plate, u suprotnom, prete obustavom rada.

  • 5

Vozači i vozači kondukteri gradskog ATP-a traže povećanje plate, a ako naiđu na nerazumevanje ističu da su spremni da od 2. septembra stupe u štrajk, suština je dopisa koji su uputili direktoru ovog javnog komunalnog preduzeća.

Kako se navodi u dopisu prosečna plata vozača sada je 42.000 dinara, a vozača konduktera 47.000 dinara što izaziva opšte nezadovoljstvo vozača pa su zatražili povećanje i da neto plata bude 70.000 dinara.

- Povećanje plate tražimo shodno poslu koji obavljamo. Posebnu napomenu stavljamo na loše uslove rada i to: autobusi su u jako lošem stanju, neadekvatno se obračunavaju plate, konstantno rastu troškovi života - navodi se u ovom zahtevu.

Vozači ATP-a dopis rukovodstvu preduzeća su završili nadom da će biti pokazana dobra volja da se ovaj problem reši zajednički.

- Ukoliko postoji nerazumevanje sa vaše strane, zaposleni su spremni da stupe u štrajk 2. septembra - poruka je vozača koji su priložili i svoje potpise ispod ovakvog zahteva rukovodstvu.

Predstavnk kolega vozača Jovo Jović napominje da vozači odlaze iz ATP-a u kontinuitetu i da ih je do skora bilo 170 a sada 120.

On napominje da se zbog toga menjaju linije u saobraćaju – odnosno skraćuju, ili ukidaju a to niko ne sprečava.

Na dopis od 15. avgusta vozači odgovor još nisu dobili. Grad Pančevo je osnivač ATP-a i za gradski prevoz zatražio je privatnog partnera kroz model javno privatnog partnerstva.

(Telegraf Biznis/013 info)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    Takoje vece plate ili beste preko da radite ko ljudi i zaradite!

  • Dusan

    Pa zar nije plata u Srbiji 500 e???

  • Zvezdan

    I mi iz gsp treba da obustavimo rad pa nek voze ovi mozgovi iz birokratije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke