• 5

Vozači u Pančevu traže platu od 70.000 RSD, prete blokadom

Vozači pančevačkog prevoznika traže veće plate, u suprotnom, prete obustavom rada.

  • 5

Vozači i vozači kondukteri gradskog ATP-a traže povećanje plate, a ako naiđu na nerazumevanje ističu da su spremni da od 2. septembra stupe u štrajk, suština je dopisa koji su uputili direktoru ovog javnog komunalnog preduzeća.

Kako se navodi u dopisu prosečna plata vozača sada je 42.000 dinara, a vozača konduktera 47.000 dinara što izaziva opšte nezadovoljstvo vozača pa su zatražili povećanje i da neto plata bude 70.000 dinara.

- Povećanje plate tražimo shodno poslu koji obavljamo. Posebnu napomenu stavljamo na loše uslove rada i to: autobusi su u jako lošem stanju, neadekvatno se obračunavaju plate, konstantno rastu troškovi života - navodi se u ovom zahtevu.

Vozači ATP-a dopis rukovodstvu preduzeća su završili nadom da će biti pokazana dobra volja da se ovaj problem reši zajednički.

- Ukoliko postoji nerazumevanje sa vaše strane, zaposleni su spremni da stupe u štrajk 2. septembra - poruka je vozača koji su priložili i svoje potpise ispod ovakvog zahteva rukovodstvu.

Predstavnk kolega vozača Jovo Jović napominje da vozači odlaze iz ATP-a u kontinuitetu i da ih je do skora bilo 170 a sada 120.

On napominje da se zbog toga menjaju linije u saobraćaju – odnosno skraćuju, ili ukidaju a to niko ne sprečava.

Na dopis od 15. avgusta vozači odgovor još nisu dobili. Grad Pančevo je osnivač ATP-a i za gradski prevoz zatražio je privatnog partnera kroz model javno privatnog partnerstva.

(Telegraf Biznis/013 info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdan

    30. avgust 2019 | 13:13

    I mi iz gsp treba da obustavimo rad pa nek voze ovi mozgovi iz birokratije

  • Aleksandra

    30. avgust 2019 | 13:08

    ATP kompletno zatvoriti, godinama ste užasni, bukvalno "jedete" gradski budzet, a ti isti vozači su pre par meseci sami sebi "uskočili u stomak" kada im je dragi direktor i ova vlast dala po 3 ili 4 hiljade veću platu, ne znam baš tačno, pa su pristali da sami naplaćuju karte putnicima, jer bože moj, mogu bez konduktera, a svoje kolege konduktere tim potezom ostavili "na cedilu" i bez posla. A sad, sad štrajk. Ma, sram vas bilo! Plate vam jesu male kao i većini u ovoj zemlji, ali ste grozni kompletno, od portira, vozača, šalterskih radnika...

  • Daca

    30. avgust 2019 | 21:18

    Takoje vece plate ili beste preko da radite ko ljudi i zaradite!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>