• 0
 ≫ 

Sedam miliona Kineza vozi električne bicikle, i reč je o gradu u kome igraju naši košarkaši (VIDEO)

 ≫ 

Nije tajna da cela nacija u Kini voli i bicikle, neobično je međutim, kada vidite da jedan višemilionski grad kakav je onaj gde će igrati nađa košarkaška reprezentacija, stvarno grad bicikala.

  • 0
silueta, bicikla, Foto: Pixabay/renategranade0

Fošan je grad od sedam miliona stanovnika, skoro toliko ima i Srbija, i tu se verovatno naša sličnost završava. Kada pogledate njegove ulice, učiniće vam se da svi voze električne bicikle.

Zapravo, neće vam se učiniti, stvarno je tako - većina građana vozi bicikle i to električne. Naravno, i biciklističke staze su im uređene.

Bicikli su na svakom koraku, ako ih ne voze, onda ih vidite parkirane. Mogu i da se iznajme, a ko neće da se vozi prevozom, može da iznajmi "bajs" i da brže stigne, a i zdravije je. Takođe, možete i decu bezbedno da vozite jer imaju i korpe za njih.

Inače, upravo sada EU je produžila za još pet godina antidampinške carine na kineske bicikle, nakon što je zaključeno da bi ukidanje tih mera dovelo do “poplave” njihovog uvoza.

Uvozni kineski bicikli podležu antidampinškim dažbinama od 1993. godine i trenutno se na njih primenjuje uvozna tarifa do 48,5 odsto.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>