• 9

Beograđani, stižu veći računi za vodu, poskupela jedna stavka

Trebaće vam 118 dinara mesečno po računu

  • 9

Beograđanima će od oktobra stići uvećani računi za vodu. Iako cena utrošene najdragocenije tečnosti barem zasad ostaje nepromenjena, izmenama odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, koju su usvojili odbornici na sednici Skupštine grada, kao nova naknada na računima uvodi se stavka - cena za pogonsku spremnost sistema.

Novi namet trebalo bi da iznosi 118 dinara mesečno po računu.

Kako se navodi u usvojenom dokumentu, korisnicima će JKP Beogradski vodovod i kanalizacija plaćati cenu za isporučenu vodu na osnovu kubnog kvadratnog metra, kao i novi dodatak cenu za pogonsku spremnost sistema, koja je fiksna.

- Cena za pogonsku spremnost je visina mesečne naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže. Potrošači su dužni da komunalnom preduzeću plaćaju mesečno ovu naknadu bez obzira na količinu utrošene vode - stoji u obrazloženju.

U JKP Beogradski vodovod i kanalizacija potvrđeno je da će računi biti korigovani, ali kažu da se ova odluka "ne odnosi na cenu vode, koja ostaje ista, što znači da voda neće poskupeti".

(Telegraf Biznis/Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko Marko

    Njihova poskupljenja ne može da isprati da nam svaki mesec daju 15 posto veću platu....kako mi je drago što iz ove zemlje odlaze medicinske sestre...pitaju me skoro šta hoće one više...reko ništa sad samo iduuuuu... više ništa neće...

  • Hahahha

    Malo je 118.Ima da strajkujem dok ne dignu na 130 barem!

  • hogar

    pogonska spremnost.... sramota vise sta rade poskupljenje svega i svacega i treba otici iz ove propale zemlje gde vlada kriminal i to onaj drzavni.... setih se to je isto kao kad je bivsa ministarka energetike objasnjavala kako struja dok putuje kroz kablove se i malo gubi pa taj gubitak trebaju potrosaci da placaju........ kriminal, kradja gradjana ..... dosta vise.... idemo demonstracije i treba prelazna vlada ovo je izgubilo svaki smisao

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke