• 12

Većanje oko cene struje: Da li će poskupeti i za koliko

Cena struje trebalo je da se usaglasi do kraja avgusta.

  • 12

Analiza da li će, kada i koliko struja da poskupi trebalo je da bude gotova do kraja avgusta, odnosno do juče. A na njoj su zajedno radili Vlada Srbije i Svetska banka.

Još se niko ovim povodom nije oglasio, ali se taj rok nalazi u izveštaju koji je Međunarodni monetarni fond objavio na svom sajtu. Po svemu sudeći, ovo pitanje ostaje da bude tema na stolu tokom narednog susreta misije Međunarodnog monetarnog fonda i zvaničnog Beograda, koji početkom oktobra dolaze u prestonicu.

Prema računici MMF, struja u Srbiji trebalo bi ove godine da poskupi najmanje onoliko koliko je porasla inflacija. To je nešto više od dva odsto.

Poslednjih nedelja spekuliše se i o tome da Fond insistira da se usvoji formula po kojoj će se poskupljenje struje trajno vezati za inflaciju. Кao i da se odredi tačan datum u godini kada novi cenovnik stupa na snagu.

U pregovorima srpski zvaničnici napominju da struje jeste jeftina, ali u budžetu domaćinstava na nju se izdavaja više od pet odsto, što je evropski rekord.

U videu pogledajte i šta možete da da preduzmite kako ne biste drastično uvećali svoje račune.

Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Mira V.

    Nista novo, kao i do sada e moja bedo i sirotinjo, cekas bolje sutra ali malo sutra!!!

  • Jeretik

    Poskupljenja su logična stvar, cene uvek moraju da budu daleko ispred obecanog proseka plate. Problem je što je obećani prosek još dalje. To što vođa ima dva metra ne menja suštinu stvari ,da su u laži kratke noge.

  • VELJA ILIC

    Naravno da hoce,kao i sve sto je poskupelo,gorivo najskuplje u svetu mi placamo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke