• 0
 ≫ 

Država opet pokušava da proda Jat tehniku

 ≫ 

Planirana je prodaja 99,3834 odsto ukupnog kapitala Jat tehnike

  • 0

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda radi prodaje kapitala Jat-tehnika Surčin, po početnoj ceni od 10,24 miliona evra, što je 50 odsto procenjene fer tržišne vrednosti kapitala subjekta privatizacije.

Planirana je prodaja 99,3834 odsto ukupnog kapitala Jat tehnike, pretežno u vlasništvu Republike Srbije, a zainteresovani mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 4. oktobra 2019. godine do 15 sati.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom "Podaci o ponuđaču" biće održano 8. oktobra u Ministarstvu u 10 časova.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2018. godine, koji se nudi na prodaju, iznosi 20.499.814 evra.

JAT Tehnika

Foto: Marko Todorović

Predmet prodaje čini udeo od 95,4093 odsto ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Republike Srbije, udeo od 2,7273 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republickog fonda za PIO, udeo od 1,0804 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje, udeo od 0,1574 odsto ukupnog kapitala Subjekta privatizacije u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, na prodaji je i 0,6256 odsto kapitala u vlasništvu lokalne samouprave, Opštine Pećinci, Grada Pančeva, Opštine Alibunar, Opštine Kovin, Grada Vršca i Opštine Aranđelovac.

Kako je objavljeno na sajtu Ministartsva privrede, pravo učešća ima domaće i strano pravno lice koje kao pretežnu delatnost obavlja delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje u poslednjih pet godina u kontinuitetu, i da je u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40 miliona evra, kao i potrebne sertifikate.

Pravo učešća ima i kozorcijum pravnih lica, zainteresovani su dužni da uplate depozit za učešće u postupku u iznosu od 2.049.981 evra ili u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS-a na dan plaćan.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>