• 0
 ≫ 

Zaključen protokol kolektivnih organizacija i emitera: Umanjuju se minimalne naknade za emitovanje

 ≫ 

UDS podržava i pozdravlja načelni dogovor između kolektivnih organizacija za ostvarivanje prava autora, interpretatora i proizvođača fonograma i udruženja emitera oko zaključenja Protokola o regulisanja minimalne naknade za emitere

  • 0

Unija diskografa Srbije (UDS) obaveštava javnost da je zaključen Protokol između organizacija za kolektivno ostvarivanje prava proizvođača fonograma i interpretatora OFPS i PI, s jedne strane, i udruženja emitera ANEM i RAB, koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, s druge strane. Ovim Protokolom emiterima koji plaćaju minimalnu naknadu po tarifi data je mogućnost ostvarenja određenih umanjenja na obračunat iznos minimalne naknade, a naročito emiterima koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivanja. Organizacije OFPS i PI su izašle u susret zahtevima podnetim od strane udruženja emitera i na zajednički način postignut je sporazum i potpisan je Protokol, sve u interesu nosilaca prava, organizacija za kolektivno ostvarivanje prava, emitera i njihovih udruženja.

Predstavnici Organizacije proizvođača fonograma Srbije OFPS (uz podršku organizacije PI – prava interpretatora) i predstavnici udruženja emitera ANEM i RAB koji zajedno okupljaju preko 200 emitera u svom članstvu, održali su pre 10 dana sastanak u vezi sa određivanjem minimalne cene naknada za emitovanje fonograma i interpretacija. Kako saopštava Unija diskografa Srbije (UDS) ovi pregovori su rezultirali postizanjem načelnog dogovora o potpisivanju Protokola kojim bi bili regulisani iznosi minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija.

dečak pevanje

Foto: Pixabay/Free-Photos

- Nakon potvrđivanja od strane upravnih odbora organizacija OFPS i PI i udruženja emitera, biće zaključen Protokol o saradnji u vezi sa regulisanjem minimalne naknade za emitovanje fonograma i interpretacija. Ovim Protokolom će se ubuduće omogućiti umanjenje minimalne naknade za sve emitere, a posebno za emitere koji imaju lokalnu i regionalnu zonu pokrivenosti, navodi se u saopštenju, i dodaje:

- Ujedno saopštavamo da je organizacija SOKOJ održala pregovore sa predstavnicima udruženja emitera oko zaključenja Protokola u vezi sa plaćanjem minimalne naknade za emitovanje autorskih dela i načelno je postignut dogovor oko sklapanja Protokola i umanjenja minimalne naknade za emitovanje autorskih dela, što se očekuje u narednim danima kada to potvrde upravni odbori organizacije SOKOJ i udruženja emitera. UDS podržava i pozdravlja načelni dogovor između kolektivnih organizacija za ostvarivanje prava autora, interpretatora i proizvođača fonograma i udruženja emitera oko zaključenja Protokola o regulisanja minimalne naknade za emitere, navodi se u saopštenju UDS.

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>