• 41

Vučić: Svim penzionerima jednokratno 5.000 dinara

Veće penzije ali i plate

  • 41

Svi penzioneri u Srbiji će dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže da će penzioneri dobiti i povećanje penzija od decembra ili januara.

- Voleo bih uvek da možemo više da pomognemo najsiromašnije penzionere - rekao je Vučić.

Kazao je da će već od novembarske plate biti uvećane za medicinske radnike i da će medicinski tehničari imati najveće povećenje, najverovatnije od 15 odsto.

- Ove godine od novembra idu veća primanja za ljude u javnom sektoru, za zdravstvene radnike. U Srbiji imamo 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i verujem da ćemo im povećati plate za 15 odsto -

Vučić je naglasio da je to značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto. Kako je rekao, nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, imati i lekari.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danko

    Za mene je ovo ponižavajuće. Penzioneri i radnici treba da žive normalno od penzija/plata i da im pomoć bude nepotrebna. Ovako mi liče na aparat za glasove...ne znam, ne dopada mi se ovo. Na referendumu u Švajcarskoj su građani odbili ovakav vid pomoći sa željom da se višak para preusmeri na nove projekte...meni je ovo prihvatljivije. Zar ne možemo da napravimo da penzioner bude zadovoljan sa penzijom bez upliva novca u vidu pomoći. Sve mi je ovo bljak

  • kaja

    Penzionerima ce puno znaciti pomoc

  • Ruza

    Još jednom se pokazalo da se praksa pomoći penzionerima nastavlja, što je za svaku pohvalu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke