• 0

Pežo "ukrao" još jednog šefa od Renoa, u Nisanu neverica

Jedan od ključnih ljudi iz saveza Reno-Nisan odlazi kod konkurenta

  • 0

Jedan od izvršnih direktora u alijansi Reno Nisan napustio je savez ova dva proizvođača automobila kako bi se pridružio Pežou.

On je odlazeći, optužio šefa Renoa da je kriv za njegov odlazak.

Reč je o Arnaudu Deboeufu koji prelazi u PSA gde je trenutno na mestu izvršnog direktora Karlos Taveres, koji je i sam bivši Renoov šef.

Odlazak Deboeufa dokaz je dubokih tenzija koje prete da unište savezništvo Reno- Nisan koje traju još od hapšenja bivšeg presedavajućeg Karlosa Gosna u novembru 2018. godine.

Tenzije su dodatno pojačane posle neuspešnih pregovara sa Fijatom i eventualnim spajanjem. Kako se kasnije ispostavilo, kočnica je bila u francuskoj vladi.

Deboeuf je u Nisanu bio cenjen i čak mu je ponuđena visoka pozicija u japanskom proizvođaču automobila. Ali kako je rasla napetos oko Karlosovog hapšenja i svemu što je usledilo, bilo je mnogo razloga protiv.

Reno je odbio da komentariše Deboeufov odlazak.

Kako prenosi Rojters, njegov potez je još jedan mozak koji prelazi u PSA, među pomenutim Taveresom, ali i Vincentom, izvršnim potpredsednikom kompanije PSA za proizvodnju i šefa pogonskog inženjeringa Alaina Raposoa.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke