• 0
 ≫ 

Pežo "ukrao" još jednog šefa od Renoa, u Nisanu neverica

 ≫ 

Jedan od ključnih ljudi iz saveza Reno-Nisan odlazi kod konkurenta

  • 0

Jedan od izvršnih direktora u alijansi Reno Nisan napustio je savez ova dva proizvođača automobila kako bi se pridružio Pežou.

On je odlazeći, optužio šefa Renoa da je kriv za njegov odlazak.

Reč je o Arnaudu Deboeufu koji prelazi u PSA gde je trenutno na mestu izvršnog direktora Karlos Taveres, koji je i sam bivši Renoov šef.

Odlazak Deboeufa dokaz je dubokih tenzija koje prete da unište savezništvo Reno- Nisan koje traju još od hapšenja bivšeg presedavajućeg Karlosa Gosna u novembru 2018. godine.

Tenzije su dodatno pojačane posle neuspešnih pregovara sa Fijatom i eventualnim spajanjem. Kako se kasnije ispostavilo, kočnica je bila u francuskoj vladi.

Deboeuf je u Nisanu bio cenjen i čak mu je ponuđena visoka pozicija u japanskom proizvođaču automobila. Ali kako je rasla napetos oko Karlosovog hapšenja i svemu što je usledilo, bilo je mnogo razloga protiv.

Reno je odbio da komentariše Deboeufov odlazak.

Kako prenosi Rojters, njegov potez je još jedan mozak koji prelazi u PSA, među pomenutim Taveresom, ali i Vincentom, izvršnim potpredsednikom kompanije PSA za proizvodnju i šefa pogonskog inženjeringa Alaina Raposoa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>