• 1

Ako volite da pazarite u fri šopu evo od koga ćete zapravo kupovati

Kompanija iz Dablina preuzeće fri šopove na dva crnogorska aerodroma

  • 1
Aerodrom Podgorica, Air Albania Foto: Wikipedia/Aero Icarus/Bjoertvedt

Kompanija "Er Rianta Internešenel" iz Dablina preuzeće od oktobra fri šopove na dva crnogorska aerodroma, u Podgorici i Tivtu, iako ugovor o zakupu sa Aerodromima Crne Gore još nije potpisan.

Kompanija je obavestila dobavljače slobodnih carinskih prodavnica Aerodroma Crne Gore da će ih od oktobra preuzeti, odnosno ući u njihov posed, saopštio je u Privrednom sudu Vladan Bojić, advokat firme "Regal Impex", koja je sadašnji zakupac fri šopova.

U sudu je nastavljena parnica po tužbi Regal Impexa protiv Aerodroma CG, a glavna rasprava odložena je za 7. oktobar.

Regal Impex tužio je ACG krajem 2018. Privrednom sudu i tužbom traži obeštećenje od 3,5 miliona evra jer ACG dovodi u pitanje stari ugovor o zakupu, prećutno produžen na dodatni rok od još pet godina, uz navodno prethodnu pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija i Ministarstva saobraćaja, iz marta 2011. godine.

Aerodrom Tivat, aerodrom u Tivtu, tivatski aerodrom Foto: Wikipedia/Rasho~commonswiki

Bojić je sudu dostavio dokaze Regala o uplati zakupnine Aerodromima CG za jun i jul ove godine u ukupnom iznosu od 360 hiljada evra.

Advokat ACG Velibor Marković kaže, međutim, da je taj dokaz "bez značaja" u sporu budući da je prethodnim ugovorom bilo predviđeno da stari zakupac plaća zakupninu do izbora novog ponuđača.

Ministarstvo finansija obavestilo je Privredni sud da ne poseduje akt od 9. marta 2011, na osnovu kojeg je, prema tvrdnjama tužioca u ovom sporu produžen zakup na dodatnih pet godina. Ministarstvo je obavestilo sud da je istekao rok za čuvanje tog akta i da on više ne postoji.

Regal Impex podneo je pre četiri meseca Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora ACG-a Danila Orlandića, predsednika Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Ilije Mašanovića, pomoćnika ministra za vazdušni saobraćaj Zorana Kostića i kompanije "Air Rianta International" iz Republike Irske, koja se javila na prošlogodišnji tender ACG za zakup fri šopova.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aha

    5. septembar 2019 | 15:16

    kupovacu od onog ko mi da bolju cenu...a ko je i sta je to me totalno ne zanima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>