• 0
 ≫ 

Uzgajivači lavande trljaju ruke: Turisti hrle na njihova polja, a oni zarađuju od prodaje ulaznica

 ≫ 

Polja lavande postala su hit među posetiocima Velike Britanije i turistički vodiči preporučuju im da svakako posete polja zasađena lavandom

  • 0

Ovih dana uzgajivači lavande u Velikoj Britaniji trljaju ruke. Osim što zarađuju od prodaje ove plemenite biljke, zaradu im u znatnoj meri donose i turisti.

Polja lavande postala su hit među posetiocima ove zemlje i turistički vodiči preporučuju im da svakako posete polja zasađena lavandom kako bi uživali u bajkovitim prizorima i još ugodnijem mirisu.

Turisti iz celog sveta hrle na polja lavande. Glavna razonoda im je pravljenje selfija, a za to im se naplaćuju i ulaznice.

Kako je rekao vlasnik plantaže, godišnje dolazi i po 40.000-50.000 ljudi, a iz godine u godinu ta brojka raste i uskoro će poljoprivrednici da više zarađuju od zlaznica nego od prodaje biljke.

- Kad je gužva, onda dnevno ima i po 4.000 ljudi. Doduše, to ima i svojih loših strana jer za sobom ostavljaju ponekad smeće, a neki i ne paze previše na useve - rekao je on

(Telegraf.rs/BBC na srpskom)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>