• 0
 ≫ 

Dekica koji je pobedio državnu kompaniju: Koji tačno gas vi meni isporučujete?!

 ≫ 

Ne samo u Srbiji, već širom sveta građani se gotovo svaki dan nađu u začaranom krugu birokratije, institucija i njihovih prava.

  • 0
gas

Foto: Pixabay

Jedan Britanac (85) živi u maloj kućici, u kojoj je sve na struju, a koju je kupio 2012. godine. Dovod gasa postoji u njegovom dvorištu, ali je zatvoren. Nikakava unutrušnja cev ne ide dalje.

Pre nekoliko godina je primio pismo od kompanije Britiš gas koje je bilo upućeno "vlasniku preduzeća". Čovek je pretpostavio da pismo nije za njega, i vratio ga nazad.

Sada, kompanija od njega potražuje značajnu sumu, koja se popela na 2.534,77 funti. Prete mu prinudnom naplatom i "prinudnim prekidom snabdevanja", za ono što mu i ne isporučuju.

U rešavanje problema uključio se i advokat kome je bila zabavna situacija da preduzeće pokušava da prekine nešto što i ne postoji, pa je i sam kontaktirao Britiš gas. Pristali su da brzo reše problem.

Ispostavilo se da je tu malu kućicu neko registrovao kao poslovnu adresu još 2007. godine, nekoliko godina pre nego što se dekica uselio.

U početku nije bilo naplate, ali je potom počela primena za snabdevanje poslovnih i stambenih kupaca. One se ispostavljaju uprkos tome što se gas ne koristi.

Britiš gas je posle ovoga uklonio sve na šta se Britanac žalio. Takođe, pristao je da besplatno ukloni brojilo, zauvek.

Kod nas pak, poznato je da ne možete tek tako da se isključite sa sistema grejanja, iako vam nije potrebno.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>