• 14

Pančevo: Vozaču na bolovanju ATP poslao otkaz

Vozač autobusa na kućnu adresu dobio je otkaz ugovora o radu od ATP-a

  • 14

Kao što mu je i poručeno kada je krajem prošle nedelje obavestio firmu da je na bolovanju Dejan Ostojić, vozač autobusa, na kućnu adresu dobio je otkaz ugovora o radu od ATP-a. U ATP-u je u poslednje vreme radio po ugovoru o privremeno povremenim poslovima - menjajući odsutne vozače autobusa.

- Da pojasnim, ATP, odnosno rukovodioci su nam ranije govorili da mi takozvani "ugovorci" možemo da dođemo na posao kad god želimo, posle bolovanja koje se tako ne zove - dok smo u "otkazu" to jest u statusu nezaposlenih.Što znači, kao nezaposleni da se javimo Nacionalnoj službi za zapošljavanje i da preko nje konkurišemo za posao vozača ili vozača-konduktera za izvršenje povremenih i privremenih poslova u ATP-u. Objašnjavali su nam da možemo da dobijemo otkaz i tog ugovora na određeno vreme koje traje od jednog do po mom ličnom iskustvu do tridesetak dana - u slučaju bolesti, odnosno sprečenosti za rad, takozvanog bolovanja - objasnio je Ostojić.

otkaz, vozač autobusa, APR

Printscreen: 013info.rs

Ipak do najave protesta vozača ATP-a u javnim glasilima "ugovorci" su mogli da koriste prava i da se leče u statusu zaposlenih, tvrdi Ostojić.

otkaz, vozač autobusa, APR

Printscreen: 013info.rs

- A sada sam dobio otkaz ugovora zato što smo na bolovanju. I toga se drže i naši predstavnici pregovarači koji ništa nisu uspeli da obezbede vozačima. Jedan od pregovarača mi je rekao da Zakon dozvoljava poslodavcu ATP-u da nam ovako raskida ugovore zbog bolovanja. I dodaje da se protiv zakona, kao, ne može - izjavio je Ostojić.

U svoje ime, Ostojić se na takvom stavu zahvalio "gospodi iz vozačkog pregovaračkog tima kao bivši kolega koji je danas na kućnu adresu dobio otkaz ugovora o radu".

(Telegraf Biznis / 013info.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    5. septembar 2019 | 07:01

    Свима отказ.Више од половине возача је истовремено отишло на боловање а сада се позива на права и Закон.Овде се ради о организованој саботажи,а никако о правом боловању или штрајку.Потребно је испитати и утврдити кривичну одговорност у здравству и у АТП-У.ПРОДАЛИ сте ХИЉАДЕ МЕСЕЧНИХ карата па путнике оставили без УНАПРЕД НАПЛАЋЕНЕ УСЛУГЕ ПРЕВОЗА.Овде треба применити закон и одговорне САНКЦИОНИСАТИ.

  • Zoka

    4. septembar 2019 | 16:32

    Hahaha. Bidi se da je firma napredna. Kos uvek kucaju pisaćom mašinom

  • pera kojot

    4. septembar 2019 | 16:33

    Samo su mi ucinili za 37 soma po ledu i žegi voziti u Pancevu pali brale preko

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>