• 1

Lanac marketa "sve za 1$" ostavio ljude bez sveže hrane, a prodaju i ulje isteklo 1930.

Brend polako propada, a sam je kriv za to

  • 1
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Brendovi prodavnica Dolar, suočavaju se besom mušterija, i padom industrije zbog prodaje artikala sa istekom roka trajanja.

Dolar su radnje sa mnoštvom trgovina u kojima je ponuda velika, ali za one sa tanjim novčanicima.

Postoji tako Dolar tri ili Dolar dženeral i Femili dolar. Ipak, ni ovi jeftini lanci nisu otporni na masovna zatvaranja i značajan pad u prodaji.

Nesupeh je usledio i zbog konkurencije, ali i nedostatka maloprodajnog prostora.

S druge strane, mnogi pojedinci u ruralnim delovima, gde je posebno primećena ekspanzija ovih lanaca, nemaju pristup zdravim namirnicama i zavise od ponude u Dolarima kojima nedostaju sveži proizvodi.

Takođe, pojavile se su tužbe protiv tri prodavaca zbog prodaje isteklih lekova, neispravnih motornih ulja i nepoštovanja njujorškog zakona o čuvanju boca.

Evo zašto je još narušena reputacija ove industrije:

- Sprečili su da se otvaraju druge male radnje u regionima gde su oni. Monopol dakle.

S druge strane, problem je i što je to jedina ponuda, jer nemaju ni voće ni povrće, pa su kupci usmereni jedino na njih, što je probudilo i političare da se apeluje na zdravu ishranu.

- Ugrožavaju potrošače. Udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da potrošači imaju pravo da očekuju a su proizvodi na policama trgovina sigurni, sveži i pogodni za upotrebu.

- ulje nije upotrebljivo još od 1930. Naime, inspektori su otkrili da ulje koje prodaje lanac nije upotrebljivo za većinu motora koji su napravljeni posle 1930. godine. Bilo je tu i lekova kojima je istekao rok godinama pre.

Dolar dženeral, Dolar tri i Femili dolar moraće dosta toga da urade kako bi vratili dugove, promenili poslovnu praksu i uneli svežu hranu.

(Telegaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvoncica

    5. septembar 2019 | 12:44

    Pa zato je sve za dolar. Logicno, jok ocekuju svezu hranu za tu cenu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>