• 9

Minimalac kako kažu sindikalci, a ne poslodavci - verovatno 10 odsto

"Biće bar dvocifren rast"

  • 9

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će minimalna cena rada biti povećana bar za deset odsto i da će država u većoj meri ispuniti zahteve zaposlenih, odnosno sindikata, nego poslodavaca.

Stav poslodavaca je da se minimalna cena poveća za 5-6 odsto i da su to realne mogućnosti privrede, dok sindikati traže da se ona poveća za njamanje 20 odsto.

- Biće više kako zaposleni kažu, sindikati, a ne kako očekuju poslodavci i biće minimum dvocifreno veća minimalna cena rada i ove godine - rekao je Mali na okruglom stolu na temu minimalne cene rada u Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Kada se, kako je rekao, pogledaju realno svi ekonomski parametri, nema osnova da to povećanje iznosi više od 5-6 odsto, ali kada se uzme u obzir socijalno i političko stanje - ima.

On je dodao da će povećanje minimalne cene rada biti bar duplo veće od pet odsto.

Napomenuo je da su se mnoge stvari promenile u odnosu na situaciju od pre pet godina i da su danas svi makroekonomski podaci dobri.

On očekuje da će na sednici Socijalno-ekonomskog saveta 10. septembra izaći sa konkretnom minimalnom cenom rada.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>