• 1
 ≫ 

Rudari molili Putina da s njima kopa zlato, njegov odgovor je urnebesan

 ≫ 

Asocijacija rudara Magadanske oblasti Rusije pozvala je ruskog predsednika Vladimira Putina da se oproba kao kopač zlata.

  • 1
Đuzepe Konte, Giuseppe Conte, Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Putin je održao sastanak sa predstavnicima oblasti o razvoju Dalekog istoka. Predsedavajući upravnog odbora koncerna „Arbat“ Aleksandar Basanski je tokom susreta pozvao predsednika da poseti njihov region.

- Putovali ste podmornicom, leteli u lovcu, ali niste ispirali zlato. Pozivamo vas da dođete i iskusite sreću kao kopač zlata - rekao je on.

Aludirajući na problem ilegalne proizvodnje tog metala o čemu je Basanski govorio tokom sastanka, Putin se našalio: - Nećete me prijaviti nadležnim vlastima? -

- Vladimire Vladimiroviču, prići ćemo sa razumevanjem i poštovanjem - odgovorio je Basanski.

- Ovo je iskrena molba, poziv. Očigledno vam je 2020. cela zauzeta, ali možda će se naći vremena 2021. godine. Biće nam biti drago da Vas vidimo bilo kada - istakao je Basanski.

On je napomenuo da je poslednje putovanje predsednika u Magadansku oblast bilo davno. U ime svih stanovnika Kolime, Basanski je pozvao šefa države da poseti region i „vidi koliko se dobro izvršavaju ukazi“.

- Doći ću - odgovorio je Putin.

VIDEO: Dok su se Putin i Erdogan častili sladoledom, promakao im je grozan gest ruskog ministra

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>