• 0
 ≫ 

Otvorene ponude: Ko je najbliži da kupi Komercijalnu banku?

 ≫ 

Za kupovinu Komercijalne banke pristigle su četiri neobavezujuće ponude. Među ponuđačima su i banke već prisutne na srpskom tržištu, ali i investioni fondovi.

  • 0

U Ministarstvu finansija Srbije danas su otvorene neobavezujuće ponude za privatizaciju Komercijalne banke koje su stigle na javni poziv. 

Tenderska komisija je konstatovala da su prispele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom. Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

Da među ponuđačima i banke već prisutne na srpskom tržištu, ali i investioni fondovi, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Mali je rekao da su pristigle četiri ponude, a da je bilo zainteresovano šest banaka i institucija.

- Ne mogu da uđem niti u imena ponuđača, niti u detalje ponuda sve dok komisija ne završi analizu ponuda. Sve ponude su blagovremene. Nakon analize javnost će biti blagovremno obaveštena - kaže Mali.

U narednim danima, Ministarstvo će uz asistenciju privatizacionih savetnika izvršiti analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

Кvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi.

Nakon toga, kvalifikovani ponuđači, će imati mogućnosti da izvrše dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke. Predviđeno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom meseca novembra ove godine.

Ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili neobavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju zbog transparentnosti procesa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>