• 49

Minimalac ide na 30. 022 dinara

Vlada Srbije  je odlučila da minimalna zarada od naredne godine biće povećana sa 153 na 172 dinara po satu.

  • 49

Na današnjem sastanku SES-a, odlučeno je da minimalna zarada bude veća za 11,1 odsto, što je povećanje od 3.000 dinara.

To znači da će sa 155,3 dinara, koliko sada iznosi, minimalna cena rada po radnom času biti 172,5 dinara.

Kao što smo juče najavili, vlada je odlučila da bude bliža zahtevu sindikata nego poslodavaca i da minimalna zarada bude povećana bar za 10 odsto.

Tako je država danas presekla između sindikalnih prvobitno traženih 24,5 odsto (ili 16) i "skromnih“ šest odsto koliko su nudili poslodavci.

Međutim, to znači da sindikati i poslodavci nisu uspeli da se dogovore oko visine "minimalca" za narednu godinu, pa je Vlada Srbije predložila da se minimalna cena rada poveća za 11,1 odsto u 2020.

Procenjuje se da minimalac od 27. 280 dinara sada u Srbiji prima oko 350.000 zaposlenih.

VIDEO: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • falkon

    Koga vi mislite da lažete, govorite o ekonomskoj krizi, evropskoj uniji, raznoraznim glupostima. Uništili ste Srpsko selo, Srpske autohtone vrste, Srpsku privredu...'' SRPSKI IDENTITET''. Plate, uslovi za rad, radno vreme, strani investitori. Ma najbolje da nas ne zovete više SRBIMA, da se ne stidimo u svetu.

  • Čiča

    Radim u državnoj firmi. Kv radnik. Plata 28000. Minimalac. Gde mi je topli obrok (obavezan po zakonu) gde mi je regres (obavezan po zakonu). Lopovi !!!

  • Drasko

    A kada je bilo bolje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke