• 0

Brnabić posetila kompaniju Jiway u Luksemburgu: "Primer ekonomske saradnje"

Ana Brnabić posetila je u Luksemburgu kompaniju Jiway koja proizvodi softvere, a posluje i u Srbiji od 2016. godine

  • 0
Ana Brnabic, Luksemburg

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica vlade Ana Brnabić posetila je danas u Luksemburgu kompaniju Jiway koja proizvodi softvere, a posluje i u Srbiji od 2016. godine.

Premijerka je razgovarala sa rukovodstvom i zaposlenima u kompaniji koja se bavi proizvodnjom softvera za banke i osiguravajuća društva i ima klijente širom sveta, a sve svoje softvere za strana tržišta trenutno proizvodi u Srbiji.

Kancelarija u Novom Sadu ima oko 20 zaposlenih radnika, a plate su znatno više od prosečnih. Generalni direktor kompanije Lik Šarlije smatra da je Jiway primer modela ekonomske saradnje između Srbije i Luksemburga.

- Mnoge zemlje imaju svoje ispostave u Aziji ili Indiji, ali mi smo želeli da ostanemo u Evropi. Beograd je na samo dva sata avionom od Luksemburga i 85 odsto građana govori engleski. Takođe, u Srbiji ima mnogo IT talenata i mi smo ponosni što ih zapošljavam - rekao je Šarlije.

Ana Brnabić, poseta softverskoj firmi JIWAY

Foto: Slobodan Miljević/Vlada RS

Kako je naveo, kompanija Jiway podržava integraciju Srbije u Evropsku uniju i veruje u ekonomski potencijal Srbije.

Direktor Jiway Srbija i direktor prodaje za jugoistočnu Evropu Igor Jurić rekao je Tanjugu da je plan kompanije da se širi u narednom periodu i da prodaje svoje softvere i na srpskom tržištu.

- Moram da kažem da su ljudi u Luksemburgu iznenađeni kvalitetom naših mladih ljudi, pri tom ne mislim samo na stručnost, već i na ljudske kvalitete - rekao je Jurić.

U Srbiji inače posluje oko 100 kompanija iz Luksemburga. Ukupna robna razmena dve zemlje u 2018. iznosila je 18,43 miliona evra.

(Telegraf biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>