• 2

Potvrđeno: Pepa Prase ide u ruke novog vlasnika i to za čak 4 milijarde dolara

Transakcija će da bude realizovana u gotovini

  • 2

Američki proizvođač igračaka Hasbro objavio je da će za oko četiri milijarde dolara da kupi kanadsku medijsku kompaniju Entertainment One, vlasnika popularne crtnane serije Pepa prase. Ovo zapravo znači da će ta kompanija sada u svoje redove da uvrsti, ne samo igračke, već i priče.

Prodaja je najavljena nedavno, a sada je Hasbro i zvanično objavio da je na popularno prase potrošio 4 milijarde dolara.

Transakcija će da bude realizovana u gotovini, a deoničari studija dobiće 5,6 funti (6,86 dolara) po deonici, saopštio je Hasbro.

Pepa prase već donosi dobre poslovne rezultate u nizu proizvoda koje podržavaju novi formati, predstavljanje u Kini, lansiranje novih sezona u više regija, događaji uživo na turnejama i nova linija igračaka, ističe se u saopštenju.

- Uvek smo bili tim koji je gledao na duže staze. Koraci koje učinimo u budućnosti su oni gde vidimo naše potrošače za tri do pet godina - rekao je direktor Hasbroa Brajan Goldner.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edin Gačić

    NAHRANITE GLADNE IZ AFRIKE ZA TAJ NOVAC.

  • slave23

    A sta to znaci za baku prase? Molim da napravte vijest i za to

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke