• 1

Novom Sadu potvrđen pozitivni kreditni rejting, Vučević: Ovo je rezultat stabilnih finansija grada

Taj uspeh nije samo puka cifra ili mesto na nekoj skali, već treba da ga oseti svaki građanin koji danas živi u kvalitetnijoj i sadržajnijoj svakodnevici - kaže gradonačelnik Novog Sada

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je međunarodna kreditna agencija Mudis (Moody's) kreditnu ocenu Novog Sada opisala kao „pozitivnu“, za razliku od prošlog puta kada je Grad dobio ocenu u rangu „stabilnog“, što znači da je Novi Sad, prema izveštaju te agencije zajedno sa Beogradom i Valjevom, popravio kreditni izgled.

- Činjenica da je Agencija poboljšala kreditne izglede Grada Novog Sada iz „stabilno“ u „pozitivno“ predstavlja veliko priznanje za naš grad i refleksiju svega onoga što poslednjih godina, kao gradska vlada, radimo. Poboljšana prognoza kreditnog rejtinga posledica je stabilnih finansija grada, ali i preporoda poslovne klime u našoj zemlji - istakao je Vučević.

Kaže da kako ekonomski naša zemlja napreduje, tako se to odražava na sve sfere društva.

- Više se ulaže u infrastrukturu, a zahvaljujući domaćinskom načinu poslovanja sve više ulažemo u kulturu, obrazovanje i ne manjka nam sredstava za socijalnu zaštitu i sport. Taj uspeh nije samo puka cifra ili mesto na nekoj skali, već treba da ga oseti svaki građanin koji danas živi u kvalitetnijoj i sadržajnijoj svakodnevici. Kada su u pitanju cifre, to svakako zanima investitore koji sagledavajući neko naredno ulaganje, gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili svoje poslovanje - kazao je prvi čovek Novog Sada.

Ističe da im zato ovo priznanje znači u svakom smislu.

- Mi se svake godine trudimo da savesno i efikasno isplaniramo budžet Grada i da odgovorno upravljamo novcem naših sugrađana koji uredno plaćaju porez i višestruko doprinose opštem prosperitetu. Nove dugove ne pravimo, a stare koji su posledica ranije loše vođene politike, uredno vraćamo. Čestitam na uspehu i visokom rejtingu i Gradu Beogradu, kao najrazvijenijem gradu u Srbiji koji ima 40% učešća u nacionalnom bruto proizvodu zemlje, kao i Valjevu. Zajedno dokazujemo da iste postulate finansijskog upravljanja i rukovođenja nastoje da primenjuju opštine, a očigledno je da se lokalne samouprave vode politikom i porukama koje dolaze od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Čestitam kolegama iz drugih gradova i želim da poručim da ćemo nastaviti dalje, još jače i bolje, da se razvijamo i rastemo, za neke buduće generacije koje dolaze - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    11. septembar 2019 | 11:43

    Kakav pozitivan kreditni rejting? Kako narod zivi to je bitno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>