• 50

Vučić: Usporavanje nemačke privrede pogodiće sve, i Srbiju

"Srbija razmišlja o tome kako da odgovori na pitanje preteće recesije nekim evropskim ekonomijama"

  • 50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će usporavanje evropske privrede, posebno Nemačke, sigurno uticati i na Srbiju, ali ističe da naša država radi na povećanju stope rasta domaće ekonomije kako bi se ublažile posledice potencijalne recesije u nekoliko evropskih zemalja.

Vučić je nakon sastanka sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, odgovarajući na pitanja novinara rekao da Srbija razmišlja o tome kako da odgovori na pitanje preteće recesije nekim evropskim ekonomijama.

- Razmišljamo i bićemo pogođeni - rekao je Vučić komentarišući tako stavove nekadašnje vlasti koja je, u vreme globalne recesije 2007, 2008, 2009..., tvrdila da će našu zemlju finansijaska kriza zaobići, jer nismo integrisani u evropsku ekonomiju.

Svaki pad industrijske proizvodnje i svako zaustavljanje rasta u Nemačkoj pogodiće i Srbiju, naglasio je predsednik.

- Imamo najveći broj nemačkih kompanija, gotovo 70.000 zaposlenih u nemačkim kompanijama. Naš izvoz je najveći u Nemačku, zatim Italiju...Kako očekujete da nas ne pogodi? - upitao je predsednik i dodao da država radi sve što može kako bi se obezbedio kontinuiran rast.

Uveren je da će na ove probleme naša država uspeti da odgovori na, kako je rekao, najbolji mogući način.

- Ne mogu da govorim o onima koji su nam napravili rast od minus 3,1 tako da ne želim da se poredim uopšte sa njima, takve izjave nisam davao, niti mogu da dajem - rekao je Vučić.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaja

    Srbija ce iz ovog izaci kao snazna zemlja

  • Sneza

    Nas narod se uvek borio i pobedjivao sve prepreke, pa ce tako i ovu.

  • Zorica Matic

    Srbija mora da radi i da se razvija, borili smo se sa tezim stvarima izboricemo se i sa ovim. Imam poverenje u rukovodstvo Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke