• 1

Dobili Jedinstveno upravno mesto: Nema više 8 šaltera zaredom

Opštine i gradovi da svojim građanima obezbede mesto na kome će moći da dobiju brže usluge

  • 1
ruzic

Foto: Ministarstvo državne uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ministarka pravde Gruzije Tea Culukiani otvorili su Jedinstveno upravno mesto u Lazarevcu, čije je otvaranje podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 8,65 miliona dinara.

- Lazarevac je prva opština koja je stvorila Jedinstveno upravno mesto, od njih 8 koje smo kao Ministarstvo prošle godine finansirali sa ukupno 52 miliona dinara. To znači da građani više neće obilaziti 8 različitih šaltera u četiri institucije, već će sve pronaći na jednom mestu razgovarajući sa jednim službenikom za posao koji treba da završe - rekao je Ružić i izrazio zadovoljstvo zbog dolaska gruzijske ministarke na otvaranje.

Ministar Ružić je najavio do će u narednih 10 dana biti raspisan novi javni poziv za dodelu sredstava za Jedinstveno upravno mesto i dodao da je ukupno opredeljeno za ovu godinu 45 miliona dinara.

On je pozvao opštine i gradove da se prijave i svojim građanima obezbede ovakvo mesto na kome će moći da dobiju brže usluge.

Ministar Ružić je istakao da je Gruzija jedan od lidera u pružanju modernih i efikasnih uslova građanima i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa gruzijskim ministarstvom.

- Uprava treba da bude podrška svakom građaninu ove zemlje, da osigura jednake uslove i mogućnosti u životu, bez obzira gde živi. Zato investiramo u ovakva mesta u cilju da obezbedimo jednake uslove i mogućnosti za sve - rekao je ministar Ružić.

Ministarka pravde Gruzije Tea Culukiani, koja boravi u poseti Srbiji, istakla je da joj je zadovoljstvo što je sa ministrom Ružićem otvorila Jedinstveno upravno mesto u Lazarevcu.

- Drago mi je da smo uspeli da relizujemo sporazum koji su dva ministarstva potpisala pre dve godine, a današnje otvaranje je jedan od rezultata tog sporazuma - rekla je ona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>