• 4

"Još radimo na tome koliko će biti povećanje plata"

Još nema konačne slike

  • 4
Sekretarijat Transportne zajednice, Ana Brnabić

Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da još nije utvrđeno koliko će biti povećanje plata i da se sa Ministarstvom finansija još radi na tome.

- Nije tačno da je posao u javnom sektoru primamljiviji nego u privatnom. Veliki je izazov da zadržimo kvalitetne ljude u javnom sektoru, jer u privatnom imaju bolje plate i to je pokazatelj ozdravljenja nase ekonomije - kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kada je reč o tome koliko će plate ove godine biti povećane, premijerka kaže da još u vladi nemaju konačnu sliku i da se na tome radi sa Ministarstvom finansija.

Sekretarijat Transportne zajednice, Ana Brnabić

Foto: Slobodan Miljević

Branbić je istakla da će minimalac biti povećan 11,1 odsto od sledeće godine i da je u poslednje tri godine minimalna zarada značajno uvećana.

Podsetila je da je 2017. doneta odluka o povećanju minimalca za 10 odsto, 2018. za 8,6 odsto i sada za 11,1 odsto i istakla da su to ozbiljna povećanja, iako sindikati nisu zadovoljni.

Sa druge strane, vlada gleda kako da poreskim olakšicama to olakša privrednicima, rekla je Brnabić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>