• 42

Vučić najavio: Pomoći ćemo investicijama Pranjane i Gornji Milanovac

- Koliko god da košta uradićemo i Milanovčani će biti zadovoljniji - rekao je Vučić

  • 42

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, tokom boravka u Pranjanima, da će u narednom periodu biti urađeno nekoliko projekata i istakao da bi najvažnije bilo da u Gornji Milanovac stigne jedan manji investitor.

- Uradićemo pristupnicu. ''Ubijaju'' me predstavicni opštine sa tim. Koliko god da košta uradićemo i Milanovčani će biti zadovoljniji - rekao je Vučić novinarima nakon obeležavanja 75. godišnjice operacije "Halijard".

- Kada budemo uradili sve ovde, na polju (kod spomenika) i Miloševu kuću, drugačija će biti slika Milanovca i privlačiće neuoporedivo veći broj ljudi - dodao je Vučić.

Ostaje, kaže, da se privuče jedan investitor, manje ili srednje veličine, koji bi u Gornjem Milanovcu zaposlio 250 do 400 ljudi.

Upitan za hotel u vlasništvu Jugoimporta u Koštunićima, problem sa nedostatkom vode u Pranjanima, selu koje ima najviše porodica sa tri ili više dece, Vučić je rekao da će nastojati da se ta pitanja reše.

Podsetio je da se izašlo sa inicijativom Nacionalnog investicionog plana, kako bi u svakom mestu u zemlji bilo rešeno pitanje vodosnabedevanja.

- Imamo novac, ali niko ranije nije razmlišljao o projektu. Čim se projekat uradi, rešićemo pitanje vode za Pranjane - rekao je Vučić.

Kada je reč o hotelu, Vučić je rekao da će se i tu videti šta može da se uradi, kako i kome da se omogući da uloži novac.

Za proizvodnju konfekcije, koje više nema u Pranjanijma, Vučić je rekao da se turskim investitorima ne isplati da dođu u Srbiju, jer bi morali da isplaćuju veće zarade nego u Turskoj, budući da su u toj zemlji niža primanja posle inflacije.

- Kada nas preteknu, istog dana ću da tražim da njihovi tekstilci dođu ovde. A, do tada možemo da razmišljamo kog od naših tekstilaca da dovedemo - rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    Na 75 godisnjica spasavanja preko 500 ameriskih pilota od strane Srbije, Skot nam govori o taksama Prisitine na robu iz Srbije ???

  • Tanja

    Vucic nece dati da iko u Srbiji pati vec ce sesvima podjednako pomoci, mesto po mesto.

  • Olja

    Vucic i Vlada RS brine o svakom delu Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke