• 64

Mali: Već u decembru prosečna plata 500 evra

Najveće povećanje dobiće medicinski radnici, sestre, a zatim doktori

  • 64

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra.

On je u intervjuu za Blic rekao da će povećanje u javnom sektoru uslediti od novembarske plate, koja se isplaćuje u decembru.

- Trenutno su razgovori sa MMF u toku, a ohrabruje nas suficit u budžetu koji je u avgustu iznosio 46,6 milijardi dinara - rekao je Mali.

On je istakao da prema najavama predsednika Vućića, najveće povećanje dobiće medicinski radnici, sestre, a zatim doktori, a povećanje će prosečno biti veće od šest odsto. Takođe od sledeće godine preduzeća će moći da daju povećanje od dodatnih pet odsto, jer se ukida Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata.

Mali njavljuje i da će svi penzioneri dobit povećanje od pet do 5,5 odsto, i to prema "švajcarskom" modelu.

Ponovio je i da će oko 1. decembra svi penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5000 dinara, a povećanje će uslediti od 1. januara iduće godine.

U budžetu za narednu godinu će, kako kaže, naglasak biti na javnim investicijama i u tu svrhu će biti izdvojeno 250 milijardi dinara.

Za iduću godinu projektovani privredni rast je četiri odsto, a rast ukupnih investicija očekuje se da bude 9,2 odsto, dok se očekuje da nezaposlenost padne na jednocifren broj.

Kada su u pitanju ponude za Komercijanu banku kaže da ne može jos da govori o imenima, ali da je reč o tri banke među kojima je i jedna domaća.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Sestre ni sa ovim povećanjem neće imati ni blizu prosečne plate.Zato odlaze.... beže.

  • MISKO

    SRAMOTA, OPET TAJ MAGICAN 5 POSTO ,STA DA SE KUPI .PENZIONERI SA MINIMALNIM PRIMANJA .VLADA STALNO SLUSAMO ! ,DRASTICNO POVECANJE PENZIJA ? NA KOJU KATEGORIJU VLADA MISLI

  • Miki Dodic

    Odlične vesti taman da se zapuše usta dučebrižnicima koji rade protiv ove države.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke