• 0

Prioritet pruga Solun - Beograd, Grčka da uradi svoj deo

"Grčka obnavlja svoju železničku mrežu prema Beogradu preko Skoplja, a Beograd bi, sa svoje strane, trebalo da obnovi svoj deo "

  • 0
voz Foto: Pixabay

Zamenik grčkog ministra infrastrukture i transporta Janis Kefalojanis izjavio je da instituacionalni okvir Transportne zajednice može značajno da doprinese i olakša saradnju Grčke i Srbije u oblasti transporta i infrastrukture.

Kefalojanis, koji je boravio u Beogradu povodom otvaranja sedišta sekretarijata Transportne zajednice, rekao je da mu je cilj posete bio da se postave temelji za konkretan program saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja.

- To će se postići neposrednim pokretanjem sprovođenja postavljenih ciljeva u memorandumu o razumevanju o razvoju železničkog saobraćaja Grčke i Srbije, koji, iako je potpisan 2017. još uvek nije počeo da se realizuje. Grčka obnavlja svoju železničku mrežu prema Beogradu preko Skoplja, a Beograd bi, sa svoje strane, trebalo da obnovi svoj deo - naveo je Kefalojanis.

Kefalojanis poručuje da tradicionalno vrlo dobri odnosi Grčke sa Srbijom ne samo da će se nastaviti, već će nova vlada uložiti svaki mogući napor za njihovo jačanje u smislu proširenja oblasti saradnje.

On je ukazao da je prioritet saradnja u sektoru saobraćaja, na obostranu korist dve zemlje, s obzirom na to da je, kako je rekao, Grčka kapija Evrope, a Srbija strateški partner na tom putu.

Grčka smatra da je Srbija sastavni deo evropske porodice i snažno podržava njenu evropsku perspektivu i veruje da je integracija zemlje u evropske institucije strateški faktor koji učvršćuje stabilnost šireg regiona, naveo je Kefalojanis, kojem je poseta Beogradu prva poseta inostranstvu u svojstvu zamenika ministra za infrastrukturu i transport.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>