• 2

Šta donosi Fruškogorski koridor: Obilaznica preko Petrovaradina, novi most na Dunavu...

"To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da maštamo, a uveren sam da smo sada blizu realizacije"

  • 2
Sastanak

Kabinet gradonačelnika, Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa saradnicima prisustvovao je sastanku sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović u Beogradu. Oni su razgovarali o temama koje su od velikog značaja za dalji razvoj Grada Novog Sada, kao što su putna infrastruktura, železnički saobraćaj, izgradnja novih mostova i drugo.

- Najpre želeo bih da se zahvalim potpredsednici Vlade, ministarki Mihajlović od koje smo danas dobili potvrdu da je izgradnja Fruškogorskog koridora, kao jednog od najvažnijih projekata i za Srbiju ali svakako i za Grad Novi Sad, u prioritetima rada države. Verujemo da ćemo do kraja godine imati informacije o početku realizacije, odnosno da će doći do sklapanja svih potrebnih pravnih akata. Taj projekat ima veliki značaj za Novosađane. On podrazumeva obilaznicu preko Petrovaradina, novi most na Dunavu, odnosno spajanje dva autoputa, Beograd-Zagreb i Beograd-Budimpešta. To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da maštamo, a uveren sam da smo sada blizu realizacije - rekao je Miloš Vučević.

Na sastanku je bilo reči i o železničkom saobraćaju, o izmeštanju dela želelezničkog transportnog saobraćaja kroz grad.

- Naša intencija je da železnički saobraćaj više ne ide kroz grad, već da zajedničkim snagama nađemo alternativnu lokaciju za Ranžirnu stanicu u Novom Sadu. Takvo rešenje neće samo uticati na bezbednost i kvalitet života Novosađana, nego otvara i veoma atraktivne lokacije za investicije budući da se Ranžirna stanica nalazi na Bulevaru Evrope – naglasio je Vučević i dodao da je se u saradnji sa JP „Putevima Srbije“ radi na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu - nastavljamo dalje da radimo Sentandrejski bulevar, radiće se kružne raskrsnice na nekoliko lokacija na državnim putevima, a kroz koju godinu izaći ćemo i sa projektima za nove mostove preko Dunava.

Razgovaralo se i o avionskom saobraćaju u blizini Novog Sada, kako na Čeneju tako i na drugim lokacijama. Gradonačelnik je preneo iskustva Grada iz oblasti biciklističkog saobraćaja, i izrazio želju da i taj segment saobraćaja bude unapređen budući da je beoma značajan za zaštitu životne sredine i atraktivan za brojne posetioce iz Evrope.

- Zadovoljan sam današnjim sastankom i voleo bih da sa ostalim ministrima imamo priliku da razgovaramo o ovako ozbiljnim temama. Smatram da je ovo pravi pristup, kada vas ministar pozove i omogući da se priča o svim temama koje su od interesa za određenu lokalnu zajednicu, a samim tim i za državu Srbiju – izjavio je gradonačelnik Vučević.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>