• 5

Sve više nemačkih preduzeća hoće da ulaže u Srbiji

"Srbija jedna od nakonkurentnijih destinacija za kompanije koje žele da investiraju u intelektualnu svojinu"

  • 5

Sve više se mala i srednja preduzeća iz Nemačke interesuju da investiraju u Srbiji, a premijerka Ana Brnabić je podsetila da je Nemačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner.

Navela je da trenutno 400 njihovih kompanija posluje u Srbiji i zapošljavaju 60. 000 radnika.

Ona je istakla i da su nemačka preduzeća koja posluju u Srbiji zadovoljna i da bi, prema sprovedenoj anketi, 80 odsto njih ponovo investiralo.

Sa Ohovenom, koji je inače potpredsednik svetskog udruženja malih i srednjih preduzeća i predsednik evropskog udruženja, Brnabić je razgovarala i o reformama koje se sprovode u obrazovnom sistemu.

- Razgovarali smo kako dodatno da sarađujemo u oblasti obrazovanja i preduzetništva i da Srbiju približimo nemačkoj privredi, posebno kada je reč o inovacijama, informacionim tehnologijama, investiranju u razvoj - navela je Brnabić.

Premijerka je takođe prenela da je Srbija jedna od nakonkurentnijih destinacija za kompanije koje žele da investiraju u intelektualnu svojinu, ističući da su jutros u parlamentu usvojene izmene i dopune Zakona o intelektualnoj svojini.

Nemačko udruženje malih i srednjih preduzeća ima oko 270. 000 članova koji zapošljavaju oko devet miliona ljudi.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tudjmanov cinkaros

    E pa neka Rusi otvore fabrika pa da vi Rusofili zaradite po2000€

  • W

    Srbija=Namibija,nikad EU unija:)))

  • Sone

    Gde da dodju,nigde zive duse gde radnika da nadju?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke