• 9
 ≫ 

Balkan je dobio kralja slatkiša, srpskog: Šaranović kupio Kraš

 ≫ 

Berza je morala da objavi ime kupca koji je danima pazario akcije Kraša, ispostavilo se da je to srpski privrednik, vlasnik Kappa Star Limited kompanije koja je na Balkanu poznata po jafa keksu.

  • 9

Tajanstveni kupac akcija Kraša definitivno je srpski privrednik Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limited, kompanije u regionu najpoznatijoj po jafa keksu.

Za Telegraf Biznis kratko su rekli da se ovim povodom više neće oglašavati.

Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, holding kompanija u stopostotnom vlasništvu Nebojše Šaranovića, osnovana 2000. na Kipru, ovog ponedeljka je putem računa RBA Austrija prešla pet odsto vlasništva Kraša, objavila je danas Zagrebačka berza i tako potvrdila ovu informaciju. Upravo kada neko stekne pet odsto udela, mora da se objavi i ime.

Hrvatski mediji danima su se bavili identitetom kupca akcija kompanije Kraš na Zagrebačkoj berzi, čija je cena u međuvremenu astronomski skočila na 13.500 dinara. Tamošnji mediji su naveli i da je Šaranović "treći igrač“ koji je od 5. septembra počeo agresivnu kupovinu akcija Kraša.

Dodaju  da je teško je dokučiti njegov ekonomski rezon ako se zna da su do sada iz Mesne industrije braće Pivac i Kraš-Esopa dolazile poruke kako neće prodavati svojih zajedničkih 51 odsto deonica s pravom glasa.

Ostaje pitanje kakve su zapravo krajnje namere - da li Šaranović želi kontrolni paket u Krašu ili će se zaustaviti sa trenutnim aktivnostima na Zagrebačkoj berzi.

Budući da Kappa Star u svom portfelju ima i kompanije Umka, Papir Servis, te Geomašinu, koje se bave proizvodnjom wc papira, salveta, maramica ili, pak, novinskog papira, ne čudi da Šaranovića na srpskom tržištu zovu “kraljem papira”, piše Jutarnji list.

I dodaju da je kupovinom Baninija 2017, čiji je keks takođe popularan u Hrvatskoj, Šaranović jasno dao do znanja da svoje poslovanje širi i na konditorsku industriju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    18. septembar 2019 | 19:51

    Covek kupio 5% akcija. I? Moze da dobije 5% profita. Kada si vlasnik barem 51% onda je ok jer si vecinski i ti odlucujes, ovako crc...

  • Farfeks

    18. septembar 2019 | 17:55

    Još kada napiše ono " KRAŠ ", ćirilicom, evo belaja.

  • Hi

    18. septembar 2019 | 17:35

    Jafa I medeno srce od njih boljih neeeema.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>